OSMICA
- Društvo za planinarenje,istraživanje i očuvanje prirodoslovnih vrijednosti

Opća planinarska škola 2018.

ZAGRADSKI VRH

Na prvom izletu planinarske škole popeli smo se na Zagradski vrh u Gorskom kotaru. Zagradski vrh je najviši vrh u pojasu uzduž primorskog ruba goranske visoravni. Vršni dio ima oblik lijepoga travnatog hrpta s kojeg se šire vidici prema Vinodolu, Učki, Risnjaku, Snježniku a sa vrha se vide čak i Slovenske Alpe. Na istočnom podnožju Zagradskog vrha, na visini od 950 m, pruža se područje lijepih livada gdje su Vinodolci imali svoje ljetne pastirske stanove zvane Zagradi, po kojima je ime dobio i sam vrh.

ALBUM FOTOGRAFIJA


„Osmica“ društvo za planinarenje, istraživanje i očuvanje prirodoslovnih vrijednosti organizira opću planinarsku školu za svoje članove, članove Hrvatskog planinarskog saveza i sve one koji žele sigurno pohoditi planine i uživati u nesvakidašnjoj ljepoti naših planina.

Škola započinje u srijedu 04.04.2018. u 18,00 sati u prostorijama Knjižnice za mlade u Banjavčićevoj 8 s predavanjem o planinarskoj opremi. Sljedećih sedam tjedana svake srijede održat će se predavanja na teme: upoznavanje hrvatskih planina i planina u okruženju, kretanje po uređenim stazama i obilaznicama, čvorovi, orijentacija i meteorologija, opasnostima u planini, organizacija HGSS-a, priprema, kretanje, boravak te ponašanje u planini, speleologija i alpinizam, noćenje u planini i predavanje o zaštiti prirode.

U okviru škole održat će se sedam izleta na Klek, Veliki Kicelj, Japetić, Crni vrh, Bojinac, Klanac i dvodnevni izlet na Velebit.

Nakon završetka škole svi polaznici koji steknu uvijete polagat će završni ispit i svi koji ga uspješno polože dobit će diplome Hrvatskog planinarskog saveza.

Voditelj škole, predavači i instruktori su iskusni planinari, članovi HGSS-a, vodiči Hrvatskog planinarskog saveza i instruktori Hrvatskog planinarskog saveza.

Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 091 13 33 331.

Plan i program škole skinite OVDJE.


Komentari su zatvoreni.