Šetnja Kozjačom

NAJAVA: subota, 15.05.2021. šetnja Kozjačom – PRIDRUŽITE NAM SE


KOZJAČA PLUĆA GRADA

Iako je isprepletena brojnim stazama i stazicama, uključujući planinarske te dvije poučne staze (zapravo dulju i kraću varijantu iste), šuma Kozjača na rubu Karlovca još je uvijek dosta slabo posjećena. To se donekle promijenilo s početkom pandemije koronavirusa kad su mnogi naši sugrađani „otkrili“ njene čari, no nažalost čini se da ne znaju baš svi posjetitelji pravila lijepog ponašanja i očuvanja prirode pa su se unatrag godinu dana u šumi pojavile i zamjetne količine smeća. Prošle godine smo u jednoj manjoj akciji dio očistili, a ove godine vas pozivamo da nam se pridružite kako bismo čim više smeća iznijeli iz šume gdje mu nikako nije mjesto i kako bismo svi mogli još i više uživati u biseru koji nam se nalazi u susjedstvu.

ORGANIZATOR IZLETA: Osmica Karlovac, Bašćinska cesta 3, HR-47000 Karlovac

Prikladno za: iskusne planinare, djecu s roditeljima, seniore, planinare početnike, sve građane grada Karlovca

Mjesto polaska: Parkiralište KTC-a na Švarči, Karlovac

Vrijeme polaska: subota, 15.5.2021., u 10:00 sati                       

Cijena izleta: 20,00 kuna po obitelji

PLAN IZLETA:

  • 10:00 polazak na stazu
  • 10:00-14:00 šetnja Kozjačom uz prikupljanje otpada usput, igru, utrke, odmor i poučna radionica na Lovačkoj kući Mokrice te poneka iznenađenja
  • 14:00 povratak do KTC-a

Težina ture: lagano, prikladno za sve planinare i ostale građane grada Karlovca

Oprema: planinarska obuća (može i tenisice), prikladna odjeća prema vremenskim prilikama

Hrana: iz ruksaka, barem 1 l vode

PRIJAVE (obavezne): 

VODIČI:

Lidija Basara, e-mail: lidija.staresincic@gmail.com, mob: 098 1721 255

Vitomir Murganić, e-mail: vmurganic@gmail.com, mob: 0911333331


VAŽNO: izlet će se održati samo po lijepom vremenu (procjena vodiča). U slučaju lošeg vremena, odredit će se novi datum održavanja. Održavanje izleta pomogle su gradske tvrtke VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o.  i ZELENILO d.o.o.

Vodič zadržava pravo izmjene programa i otkazivanja izleta u slučaju nepredvidivih okolnosti. Osiguranje u slučaju nezgode uključeno je u cijenu izleta.

VAŽNO: Uplatom izleta svaki pojedinac pristaje na davanje osobnih podataka potrebnih za izvršenje izleta, te  da se sav foto i video materijal nastao u okviru izleta, kao i materijal kojeg objavi vezano na dotični izlet na web stranici i facebook profilu udruge mogu koristi u svrhu promidžbe udruge i njenih aktivnosti kroz pisane ili elektroničke medije, razne publikacije i slično. Također potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta, da ispunjava zdravstvene, psihofizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da prihvaća ovaj program, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta i odluka i uputa vodiča. U slučaju putovanja osobnim automobilima, planinarski izlet započinje izlaskom na polaznu točku na terenu, traje za vrijeme svih aktivnosti i traje do povratka do osobnih automobila. Ukoliko je prijevoz organiziran javnim prijevozom, planinarski izlet započinje na mjestu okupljanja (polaska), traje za vrijeme svih aktivnosti i traje do povratka na mjesto polaska.