Od ovce do čarape

Međunarodni dan planina obilježava se 11. prosinca svake godine, a proglasila ga je Opća skupština UN-a 2003. godine, s ciljem upoznavanja javnostis planinskim područjima, njihovim vrijednostima i problemima, ali i povećanja svijesti o važnosti planina te utjecaju koji imaju na prirodna i društvena obilježja prostora u kojem živimo.

Povodom ovogodišnje proslave Međunarodnog dana planina, UN-ova organizacija za hranu i poljoprivredu odabrala je  temu „Promocija planinskih proizvoda za bolje životno okruženje“.

Osmica – udruga za planinarenje, istraživanje i očuvanje prirodoslovnih vrijednosti, Karlovac u suradnji s Gradskom knjižnicom Ivan Goran Kovačić Karlovac i Savjetodavnom službom Karlovačke županije, Podružnica Karlovac obilježiti će ovaj datum predavanjem pod nazivom „Od ovce do čarape“ koje će održati Bernarda Dražetić, dipl. ing. agr. U sklopu predavanja biti će radionica s prikazom češljanja vune na grebene i predenja vune na električni kolovrat.

Predavanje će se održati u prostoru Knjižnice i čitaonice na Švarči u Karlovcu, u subotu, 12.12.2015. s početkom u 10,00 sati. Predavanje je prvenstveno namijenjeno stanovnicima Gradske četvrti Švarča, posebice najmlađima, djeci Dječjeg vrtića Švarča i OŠ Švarča, te ostalim zainteresiranim građanima.

Posebno svečan ton ovom događaju daje i obilježavanje pete godišnjice postojanja planinarske grupe „Klinci i Klinceze“ te proslava prvog rođendana udruge Osmica Karlovac.

Čestitamo svima Međunarodni dan planina! Sretan rođendan Osmici!

Srdačan planinarski pozdrav!