Svjetski dan voda 2016.

22.ožujka u cijelome svijetu se obilježava Svjetski dan voda s ciljem skretanja pozornosti na važnost pitke vode te promocije održivog upravljanja vodnim resursima.

Kako članovi Osmice posebnu pozornost obraćaju na edukaciju naših najmlađih tako smo ovim povodom održali dvije tematske radionice.

Prva radionica održana je u Osnovnnoj školi Mahično gdje se Svjetski dan voda poklopio sa Danom darovitih učenika od 4. do 8. razreda. Radionicu je vodila učiteljica Đurđa Starešinčić a pridružio se Damir Basara. U radionici smo učenike upoznali s planinama Hrvatske i svijeta, opremom za penjanje te ih naučili kako zavezati čvor Osmicu na bolji a i na lošiji način.

U drugoj radionici koja je održana na Odjelu za djecu predškolskog uzrasta Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić Vitomir Murganić, Mira Valio i Damir Basara razgovarali su s djecom o važnosti očuvanja vode, vrstama voda, koje životinje žive u vodi te koje biljke rastu u vodi i uz vodu. Pogledan je i kratki film o vodama svih vrsta te smo bojali prigodne vodne bojanke.

ALBUM FOTOGRAFIJA