Dani hrvatskih planinara – Mljet

TEKST: Vitomir Murganić

DANI HRVATSKIH PLANINARA NA MLJETU

Po dvadeset sedmi put planinari Hrvatske okupili  su se na tradicionalnim Danima hrvatskih planinara koji su se ove godine održali na, po mnogima, najljepšem Hrvatskom otoku Mljetu.

Sudjelovalo je oko 1500 planinara iz 121 planinarske udruge iz Hrvatske, 5 udruga iz Bosne i Hercegovine, 3 udruge iz Crne Gore, 3 udruge iz Slovenije i 5 udruga iz Vojvodine.

„Osmica“ društvo za planinarenje, istraživanje i očuvanje prirodoslovnih vrijednosti iz Karlovca, u subotu i nedjelju, 29. i 30. travnja ove godine organizirala je pohod na Dane hrvatskih planinara na Mljetu. Članovima „Osmice“ pridružili su se i članovi HPD „Jastrebarsko“ iz Jastrebarskog, HPD „Klek“ iz Ogulina, PD „Melnica“ iz Slunja, HPD „Vinica“ iz Duga Rese, HPD „Martinščak“ iz Karlovca i PD „Dubovac“ iz Karlovca.

Dopodnevna kiša u suboti nije pokvarila dobro raspoloženje među planinarima tako da su uspjeli osvojiti najviši vrh Mljeta Veliki grad (514m), posjetiti Odisejevu špilju i nacionalni park Mljet.

Nakon svečanog otvaranja, uz tradicionalan planinarski grah, uz dobru glazbu i ples, planinari su se zadržali na druženju do kasnih večernjih sati.

Detaljnije obavijesti o DHP na web stranicama HPS-a.