Dinara, 22.-23.04.2023.

Za dvodnevni izlet škole odabrali smo odlazak na najvišu planinu Hrvatske. U subotu ujutro ležerno u pola 9 krećemo iz Karlovca put Knina i ceste prema Brezovcu. Makadam prema Markovom grobu je u lošem stanju pa se vozi polako i oprezno tako da smo za polazak spremni tek oko 13.30. Kombije ostavljamo na ledini i uz prekrasno vrijeme i poglede krećemo prema Badnju koji nam je prvi cilj izleta. Bez ikakvih problema svi dolazimo na vrh te nastavljamo do planinarskog doma na Brezovcu gdje je u planu noćenje. Navečer se ugodno družimo uz finu večericu i promatranje zvjezdanog neba.

Za drugi dan plan nam je bio uspon na Dinaru ali kod skloništa Zlatko Prgin ipak ima previše nanosa tvrdoga snijega. Odlučujemo malo vježbati hodanje po takvom terenu u kontroliranim uvjetima i nažalost za ovaj put odustajemo od samog vrha. Nakon odmora na skloništu odlučujemo da se vozači vrate po vozila a ostatak se spušta stazom na Mirkoviće.

Na povratku smo obišli nekoliko slapova u kanjonu Krčića te naravno sami slap Krčić koji je u ovo doba godine prilično fascinantan zbog obilja vode.

Izletu je prisustvovalo 25 planinara a za Osmicu karlovac vodili su ga: Zoran Basara, Damir Basara, Zvonimir Ornik i Martina Galović.

ALBUM FOTOGRAFIJA