Dječji tjedan u Hostelu Karlovac u Selcu

Tekst: KAportal; Foto: D.Basara

U organizaciji Grada Crikvenice i Društva naša djeca, a pod pokroviteljstvom Hostela Karlovac u Selcu, mališani crikveničkih vrtića i osnovnih škola su u sklopu Dječjeg tjedna na sportskim terenima i prostoru Hostela Karlovac u Selcu proveli Dan otvorenih vrata koji je privukao preko 500 mališana i njihovih roditelja.

Posebno se zahvaljujemo Gradu Karlovcu i direktoru Hostela Dariu Smojver koji je bio glavni inicijator i pokretač cijele ideje da našim mališanima i školarcima omogućimo ovakav dan koji će im zasigurno ostati u nezaboravnom sjećanju – rekla je Jasminka Cvitković pročelnica crikveničkog Upravnog odjela za društvenu djelatnost i lokalnu samoupravu.

Prostor i kapaciteti kojima raspolaže Hostel u Selcu pokazao se kao odličnim. Mališanima su na raspolaganju bili razni sportski poligoni, stolni nogomet i umjetna stijena a mogli su se na licu mjesta upoznati i sa osnovama jedriličarstva, ribarenja, košarke, nogometa, rukometa i ostalih sportova. Također su im na raspolaganju stajali vatrogasci i policija sa svojom zanimljivom opremom. U jednom trenutku kapacitet Hostela činio se pretijesnim za sve zainteresirane. Na Dječjem danu s programima predstavili su se i karlovački spasitelji te članovi Planinarskog društva Osmica.

Ovim zajedničkim projektom potvrdili smo odličnu suradnju gradova Karlovca i Crikvenice te želju da sudjelujemo u svim važnim događanjima za lokalnu zajednicu. Moram priznati da sam i sam više nego ugodno iznenađenom odazivom koji je premašio sva naša očekivanja. To je samo dokaz da se najmlađe i njihove roditelje može izvući iz njihovih domova ako se ponude prave ideje – kaže Dario Smojver direktor Hostela Karlovac.