Grebenom Kozjaka + Tulove grede, 27.-28.04.2019.

Mislili su da će ovo biti jedan odličan izlet a onda im se dogodilo OVO…(Tekst i foto: D.Basara)

ALBUM FOTOGRAFIJA

Za vikend 27.-28.4. priključili smo se proslavi 70.-te obljetnice HPD Kozjak iz Kaštel Sućurca. Planirana tura bila je Grebenom Kozjaka od prijevoja na Malački preko Sv.Ivana, Orlovog gnijezda, Debelića, Sv.Luke do planinarskog doma Putalj. Što reći? Organizacija odlična, vodiči odlični, staza prekrasna a pogledi neopisivi. Hladno-pivsko iznenađenje na Sv.Luki koje nam je priredio domaćin nakon 5 sati hoda jednostavno nadilazi domenu riječima opisivih osjećaja. 🙂 Navečer na domu odlična atmosfera uz gulaš, muziku i gradele sve začinjeno veličanstvenim noćnim pogledom na Split i Kaštelanski zaljev. Ujutro je u blizini doma otvoreno i novo sportsko penjalište Putalj a mi smo se nažalost morali oprostiti i zaputiti prema Karlovcu. Hvala još jednom predivnim domaćinima iz HPD Kozjak na odličnoj organizaciji i divnom izletu. Vidimo se uskoro.

Na povratku nas je pratilo nebo prošarano oblacima pa je pogled na Velebit probudio crvića koji je rekao skreći. Tako smo preskočili Velebit starom cestom i usput se popeli na Tulove grede. Poglede, atmosferu, sreću najbolje opisuju fotografije jer teško je naći prikladne riječi 🙂 Na povratku, od ovog vikenda nezaobilazna stanica, “Maki” i pravi “Lički ručak” uz Velebitsku kao točka na “i” savršenog vikenda.

A da ne mislite da smo vas uvodom samo navukli da pročitate ovaj tekst stvarno nam se desilo OVO. Negdje oko Ogulina počela nam je padati kiša i dobro nam oprala auto. Izgleda da je i nebo zaplakalo jer je završio ovaj vikend. Još jedan za pamćenje.

Za Osmicu Karlovac izlet su vodili Damir i Lidija Basara a prisustvovali su Petra Basar, Branimir Maletić i Ivica Kink (HPD Vinica)

#OsmicaKarlovac #HPDVinica #HPDKozjak #čistauživancija #jelmožebolje #kotomoreplatit #pivaspogledom #ojživoterobijo