Hercegovina, 01.-08.08.2020.

POHOD U HERCEGOVINU

Nakon višetjednog praćenja broja oboljelih od korona virusa u Hercegovini, konzultacija sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, a uz primjenu svih epidemioloških mjera odlučili smo otići na pohod u Hercegovinu. Ekipa u sastavu: Vitomir Murganić – vođa puta i vodič, Mario Volarić – vodič, Vesna Pavlović, Zoran Basara, Goran Obradović i Branimir Maletić pohodili su Hercegovinu od 01.08. do 08.08.2020. godine. Cijelo vrijeme boravili smo u planinarskom domu Blidinje s kojim upravlja PD „Orlova stina“ iz Tomislavgrada. Osvojili smo vrhove Hajdučka vrata 2000 m i Pločno 2225 m na planini Čvrsnici, Otiš 2098 m i Zelena glava 2103 m na planini Prenj, Veliki Vran 2074 m na Vran planini.

U turističkom dijelu pohoda posjetili smo Mostar i Stari most, muzej u franjevačkom samostanu u Tomislavgradu, eko selo Grabovica, Stari most i bazar u Konjicu, srušeni most na Neretvi u Jablanici, grob Dive Grabovčeve u Kadžeri, rodnu kuću dive Grabovčeve u Zahumu, Ramsko jezero i muzej franjevačkog samostana u Rami Šćit, branu i hidroelektranu na Ramskom jezeru.

Zahvaljujemo vodičima Josipu Markoviću i Seid Maciću, kustosu muzeja u Tomislavgradu Stipanu Dilberu a posebno hvala našem domaćinu i domaru Tomi Mariću.

ALBUM FOTOGRAFIJA

DETALJNO IZVJEŠĆE (PDF)