Izlet: Zavižan

OSMICA – društvo za planinarenje, istraživanje i očuvanje prirodoslovnih vrijednosti iz Karlovca  za svoje članove i članove HPS-a organizirala je izlet na:

ZAVIŽAN, subota, 10.listopad 2015.

U subotu 10. listopada u planu je bio još jedan izlet Opće planinarske škole. Planirano odredište  je Zavižan. Nakon popijene kave u Krasnu, stižemo na Zavižan obavijen oblacima. Slijede kratke upute, priprema i krećemo na Veliki Zavižan. Školarci su se dobro pripremili – kape, rukavice, kabanice – sve je tu. Putem nas šiba bura, pada kiša. Mokri i crveni u licu stižemo na vrh, brzinski lupamo žigove, fotografiramo se i idemo u dom. Zbog loših vremenskih uvjeta i poneke neadekvatne opreme, odustalo se od uspona na Balinovac

U domu je super. Ante Vukušić nas dočekuje nasmijan. Peć grije, roba se suši, vadi se hrana, pije se piva… Zagrijani i okrepljeni, školarci i Vito započinju s vježbom prve pomoći. Ostatak ekipe druži se s Antom i planinarima iz Kutjeva.

U ranim popodnevnim satima napuštamo Zavižan, stajemo na još jednoj rundi u Krasnu i veseli i ispunjeni navečer stižemo kući. Izlet su vodili: Morana Lapanja Barjaković i Miran Barjaković.

ALBUM FOTOGRAFIJA