Kamenjak, 04.06.2023.

TEKST I FOTO: Katarina Kranjčec, OŠ Mahično

Još jedna izvrsna suradnja Istraživača i Malog GLOBE-a s Osmicom Karlovac.

U rano subotnje jutro četrdeset troje učenika koji ove godine sudjeluju u izvannastavnim aktivnostima Mali GLOBE i Istraživači (i nekoliko pridruženih članova) u pratnji učiteljica Jasmine Štefan i Katarine Kranjčec te dvoje planinarskih vodiča Osmice Martine Galović i Zorana Basare uputili su se u posljednje planirano istraživanje ove nastavne godine.

Plan je bio osvojiti vrh Kamenjak (838 m), usporediti temperature zraka u kontinentalnom i primorskom dijelu naše domovine, provjeriti toplinu (hladnoću) i salinitet mora, ali i pojesti izvrstan ručak u Hostelu Karlovac u Selcu, te sladoled na plaži.

Sve planirane aktivnosti učenici su ocijenili izvrsnim ocjenama, ali su svojim učiteljicama vrlo jasno dali do znanja da iduće istraživanje mora bit s duljim boravkom u hladnom/toplom moru i s više skakanja s mola.

Zahvaljujemo svim roditeljima na povjerenju da ćemo brinuti o njihovoj djeci i financiskoj podršci jer još nismo pronašli sponzore koji bi financirali ovakvu vrstu aktivnosti za naše učenike.

Do nekog novog istraživačkog pothvata uživajte u par fotografija…