Klinci i Klinceze – vijesnici proljeća

OLYMPUS DIGITAL CAMERADa je proljeće stiglo, shvatili su to i naši najmlađi planinari. Tako su u subotu, 21.03.2015. krenuli u Gorski kotar – put planine Klek, visoke 1181 m n/v. Planinarski izlet na Klek početak je drugog polugodišta Male planinarske škole pod nazivom “Klinci i Klinceze” u organizaciji udruge Osmica – društva za planinarenje, istraživanje i očuvanje prirodoslovnih vrijednosti iz Karlovca.

Projekt je započeo u listopadu 2014. godine, a zbog loših vremenskih prilika nastavlja se i u ovoj godini. Osnovni cilj projekta je upoznavanje planinske prirode, biljnog i životinjskog svijeta, domovine i zavičaja kroz planinarske izlete i radionice na kojima djeca i roditelji uče kako se sigurno kretati obilježenim planinarskim putevima i kako se ponašati u planini. U program Male planinarske škole prijavljeno je više od šezdesetero djece predškolske i školske dobi uz obaveznu pratnju roditelja.

Čast da vodi ovaku poletnu grupu djece i mladih pripala je dugogodišnjem licenciranom vodiču HPS-a Vitomiru Murganiću.

Ukoliko ste zainteresirani da se sa svojim podmlatkom uključite u program Male planinarske škole Klinci i Klinceze više informacija potražite ovdje.

ALBUM FOTOGRAFIJA

klek1