Otok Krk, kanjon Vrženica, 10.12.2017.

U nedjelju, 10. prosinca 2017. udruga Osmica je za svoje članove i članove HPS-a organizirala izlet u kanjon Vrženica na otoku Krku kod Baške. Otok Krk, smješten je na sjevernom dijelu Jadranskog mora u Kvarnerskom zaljevu nedaleko od Rijeke, sa kopnom je povezan Krčkim mostom.  U središnjem i zapadnom dijelu otoka prevladavaju šume, te uzgojene kulture mediteranskog voća i povrća, vinograda i maslinika. Sjeverni i južni dio otoka čine kamenjar i pašnjaci. Brdovita ali pitoma unutrašnjost  ispresijecana je brojnim stazama pogodnim za šetnje, planinarenje i biciklističke ture.  Na otoku Krku je uređeno i obilježeno 300 kilometara pješačkih i biciklističkih staza.

Krenuli smo iz autokampa Bunculuka kod Baške a staza nas je vodila preko pješčanih uvala Mala i Vela Vrženica do ulaza u kanjon. Lijepa šetnja kroz kanjon, sa mjestimičnom upotrebom pogona na sva četiri, dovela nas je do vidikovca Rebica s kojega se pružao odličan pogled na snijegom prekriveni Velebit. Povratak u Bašku uslijedio je kružnom stazom kroz duge suhozide. Cijeli dan na putu pratilo nas je sunce i povremeno jak južni vjetar.

Na povratku, zadržali smo se malo i u Vrbniku. U dobrom društvu, uz ukusnu hranu i čašicu fine Žlahtine vrijeme brzo prolazi.

Za Osmicu Karlovac izlet su organizirali Damir i Lidija Basara.

ALBUM FOTOGRAFIJA