Planinarska obilaznica Petrova gora, 22.11.2020.

U sklopu projekta obnove planinarske infrastrukture članovi „Osmice“ obišli su postojeće planinarske staze na Petrovoj gori. Od lovačke kuće Muljava (KT1) jedna grupa planinara obišla je Crvenu stazu koja vodi preko Centralne partizanske bolnice (KT2) i vrha Magarčevac (KT3) kružno preko Malog Velebita (KT4) nazad na Muljavu. Za obilazak Crvene staze potrebno je 4 sata hoda.

Druga grupa krenula je na Zelenu stazu koja od lovačke kuće Muljava Rimskim putem (KT5) vodi do spomenika na Velikom Petrovcu (KT6). Od spomenika cestom se spušta na Kraljev grob (KT7) te se kružno vraća do samostana i 512m visokog vrha Petrove gore, Malog Petrovca (KT8). Nakon vrha Zelena staza također se kružno preko Malog Velebita vraća na Muljavu.  Za obilazak Zelene staze potrebno je 4,5 sati hoda.

Cilj obilaska obilaznice bio je snimanje stanja planinarskih staza kako bi se u proljeće pristupilo kompletnom uređenju istih u skladu s standardima Hrvatskog planinarskog saveza. Za obilazak svih kontrolnih točaka obilaznice potrebno je nešto više od 8 sati hoda. Projekt podržavaju Hrvatske šume, Uprava šuma Podružnica Karlovac i Hrvatsko šumarsko društvo, Podružnica Karlovac, a za „Osmicu“ Karlovac izlet je vodio Vitomir Murganić.

ALBUM FOTOGRAFIJA