Posjet reciklažnom dvorištu na Ilovcu

U sklopu projekata „Nije smeće za sve vreće“ i Lux in Tenebris kojeg provodi „Osmica“ društvo za planinarenje, istraživanje i očuvanje prirodoslovnih vrijednosti iz Karlovca, u suradnji  s gradskom knjižnicom „Ivan Goran Kovačić“ i Gradom Karlovcem održana je radionica na lokaciji reciklažnog dvorišta na Ilovcu. Cilj projekta je djecu od najmlađe dobi educirati o potrebama razvrstavanja i reciklaže otpada.

Tako smo u petak, 19. 5. sa djecom iz grupe predškolskog odgoja gradske knjižnice  I.G.Kovačić u pratnji njihovih roditelja posjetili reciklažno dvorište gdje su ih djelatnici gradske tvrtke „Čistoća“ u kraćem prikazu upoznali sa potrebom razvrstavanja otpada i očuvanja okoliša. Nakon edukativnog predavanja i kratkog crtića djeca su u pratnji roditelja obišla reciklažno dvorište gdje im je prikazano kako sustav reciklaže otpada djeluje u praksi.

Ovu radionicu sufinancirala je i gradska tvrtka „Zelenilo“ u sklopu projekta Nek uče i rastu zeleno a događaj je popratila i TV4R. Radionica je završila ugodnim druženjem  s djelatnicima „Čistoće“ uz grickalice, bonbone i sokove.