Prečica preko šanca 2015.


U subotu, 11.07.2015.g. od 09.00 do 15.00 sati, povodom 436. rođendana Grada Karlovca, članovi Osmice svojim sugrađanima poklonili su nezaboravnu adrenalinsku zabavu pod nazivom Prečica preko šanca.

Uz stručnu pomoć članova OSMICE, u prelasku šanca pomoću speleološkog užeta i opreme, mogli su se okušati svi građani Grada Karlovca (od onih najmlađih do onih najstarijih). Akciju su proveli i osiguravali stručni i u skladu s visokim standardima Hrvatskog planinarskog saveza školovani speleolozi i planinarski vodiči.Osim odrasle djece zabava je bila zagarantirana i najmlađim sugrađanima pa je za njih postavljena Mala prečica (djeca prečicu prelaze uz pomoć svojih roditelja a stručnu podršku za upotrebu specijalističke opreme pružali su naši članovi) a imati su prilike i napraviti svoj Prvi penjački korak na mini umjetnoj stijeni.Za prve penjačke korake nije bila potrebna hrabrost, nije bilo potrebno znanje već ovakva prilika da se djeca iskušaju u sportskom penjanju kao sportu s navjećim trendom rasta posljednjih godina. Opuštena atmosfera karlovačkih parkova bila je idealna prilika za to. Uz sve adrenalinske aktivnosti organizirane su i tri radionice sa temama body painting-a, planinarskih bojanki i izrađivanja šišmiša od papira a bio je postavljen i info pult gdje su građani Karlovca mogli dobiti informacije o radu Osmice, planinarskim izletima, malim i velikim planinarskim školama pa po želji i učlaniti se u našu planinarsku obitelj.

Organizaciju ove akcije pomogao je Grad Karlovac te brojni drugi sponzori i donatori koji su izmamili osmjehe na stotine lica karlovačkih mališana. Članovi Osmice im se od srca zahvaljuju.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Sponzori i donatori Prečice preko šanca 2015.

Grad Karlovac, Lin trgovina, Iverpan, JelaStyle, Pilana Mravunac, AB studio design Barjaković, BiM sport, Paviljon Katzler 1897.