Sjeverni Velebit, 22.-23.6.2019.

Vikend, 22.-23.6. proveli smo na vrhovima Sjevernog Velebita. Prvi dan prohodali smo Premužićevom stazom od Zavižana preko Gromovače, Rossijeve kolibe, Crikvene do ispod Krajačevog kuka te nazad na Zavižan. Vrijeme promjenjivo (sunce, oblak, kišica, sunce, pljusak…), reklo bi se idealno za igru a pogledi i krajolik neopisiv. Nakon 9 sati na nogama i oko 20 km ugledati hladno Velebitsko na Zavižanu…neprocjenjivo.
Noćenje u kući na Oltarima s divnim domaćinima iz HPD Sisak i šarolikom ekipom planinara od kojih je najzanimljiviji bio Nijemac koji je tu skoknuo pješice iz Postojne i ide dalje Via Dinaricom…Sretno mu.
Ujutro rano buđenje, kavica, pokretanje umornih nogu i pravac Careva kuća na Begovači. Od Careve kuće kružna tura oko i na Veliki Kozjak (Careva kuća-Lubenovac-Obli kuk-Veliki Kozjak-Vranjkova draga-Careva kuća). Oko 17 km i 7 sati hoda. Dan prekrasan i savršen za hodanje. Noge umorne al mogle bi još. Nažalost vikend je završio i morali smo poći kući al s Velebitom se opraštamo kod Manjana na finoj papici i juhici ispod stola (tko je bio znat će). 

Do sljedeće avanture…Kaj ti je?
Kažu da ko jednom vidi i doživi pravi Velebit vraća mu se svake godine.
Za Osmicu izlet su vodili Damir i Lidija Basara.

ALBUM FOTOGRAFIJA