Speleološka istraživanja u NP Plitvička jezera

U sklopu projekta “Istraživanje i otkup standardiziranih podataka o speleološkim objektima u Nacionalnom parku Plitvička jezera” članovi speleološke sekcije započeli su sa sustavnim speleološkim istraživanjima. Proteklih 20 dana obišli smo sve lokacije potencijalnih speleoloških objekata te smo detaljno rekognoscirali dio područja dodijeljenog Osmici. Zasada je istraženo i topografski snimljeno 18 speleoloških objekata (2 izvan područja NP), pronađeno je novih ili potvrđeno potencijalnih još 10 speleoloških objekata (3 izvan područja NP) a za 10 točaka utvrđeno je da se ne radi o speleološkim objektima.
Područje obuhvaćeno istraživanjima nalazi se na krajnjem sjevernom dijelu NP iznad mjesta Kuselj a posebnost terena je lako prohodna crnogorična šuma isprešarana dubokim stjenovitim vrtačama.
Baza za istraživanja nalazi se u Sertić poljani te se i ovim putem zahvaljujemo obitelji Huić (rođ. Sertić) na gostoprimstvu. Dosada su iz Osmice na istraživanjima sudjelovali: Barjaković Miran, Basara Damir, Basara Lidija, Basara Zoran, Belavić Damjan, Belobaba Sanja, Jakšić Sunčica, Jelinić Igor, Kosturić Mirella i Zagorec Mihael.