Tate su zakon.

GE DIGITAL CAMERAKlinci i Klinceze – Špičasti vrh

Kad jednom zavoliš planinarenje i stekneš prijatelje među planinarima,  ništa te više ne može zaustaviti da ideš uvijek iznova.  Zato su naši Klinci i Klinceze ponovno zajedno!  Za subotu, 25.04.2015. izabrali smo uspon na Špičasti vrh, 702 m n/v.

Špičasti vrh jedan je od najljepših vidikovaca okolice Brod Moravica s prekrasnim pogledom na rijeku Kupu, susjednu Sloveniju i velik dio Gorskog kotara. Nalazi se na grebenu koji ga povezuje s Levešnim vrhom i kontrolna je točka Hrvatske planinarske obilaznice i Goranskog planinarskog puta.

Deset malih vodiča odgovorno su izvršavali sve zadaće koje ima vodič prilikom izvođenja ture, a koja je započela u Moravičkim selima. Pažljivo prateći markacije, brižno su prebrojavali sudionike, pomagali slabijima i vješto komunicirali s „metlom“.  Odmah po dolasku na vrh upisani smo u knjigu,  napravili „milenijsku“ , a stigli smo učvrstiti i tablu s natpisom vrha, koja je stradala od siline vjetra i uz malu pripomoć planinara-mačevalaca.

Ništa manje atraktivan nije bio ni vidikovac Orlove stijene, visok 586 m, s pogledom na Kupu i Sloveniju, koji su izgradile Hrvatske šume.

Iako su ovog puta tate bili brojčano nadmoćniji od mama ništa nije moglo umanjilo radost planinarenja.

Savršen izlet u savršenom društvu! Tate su zakon!

ALBUM FOTOGRAFIJA

logo