Tečaj za vodiče A standarda, Platak, rujan 2021.

TEKST I FOTOGRAFIJE: Dina Botta

Orijentacija, izrada bivka, čvorovi, vođenje skupine, opasnosti u planinama, pružanje prve pomoći, vodički standardi samo su neke od tema kojima su se bavili naši budući planinarski vodiči.
Naime, tijekom prva dva vikenda u rujnu, na Platku je, u organizaciji Hrvatskog planinarskog saveza, održan tečaj za planinarske vodiče A standarda na kojem su prisustvovali naši članovi Zoran Basara, Dina Botta i Mario Volarić.

Podsjećamo, vodiči A standarda osposobljeni su za vođenje skupine planinara po nezahtjevnim planinarskim i drugim putovima u niskogorju i sredogorju, uz savladavanje manjih kamenih stepenica i manjih površina snijega koje ne zahtijevaju opremu za zimsko planinarenje (dereze ili krplje).

Red raznolikih predavanja, red terenskih vježbi po divnom vremenu, red druženja i razmjene iskustava s kolegama i instruktorima… i tečaju je brzo došao kraj. Sada i službeno Osmica ima tri nova vodiča – pripravnika pred kojima je odgovoran posao učenja i brušenja vještina kako bi stekli uvjete za izlazak na ispit. Držimo im fige i veselimo se budućim izletima.

ALBUM FOTOGRAFIJA