Veliki Sadikovac, 17.12.2023.


Nedjelju, 17.12.2023. proveli smo šetajući južnim Velebitom. Bio je to jedan prekrasan dan, pun pogleda. Kiša prošli tjedan i dva dana bure učinili su svoju magiju te su nam se na sve strane, do kud pogled seže, pružali prekrasni vidici. Ljubičko brdo, Kiza, Grabar, Dabarski kukovi bili su nam pod nosom, Budakovo brdo, Velinac i Šatorina malo dalje, Hajdučki i Rožanski kukovi u trećem redu a u pozadini Risnjak i Snježnik. A tek Lička Plješivica, kompletna sa svim vrhovima kao i Velebit prema jugu. Da ne zaboravimo more i naše otoke, Pag na dohvat ruke a Olib, Silba i Lošinj na skok… Savršen dan za uživanje u pogledima.

Na turu smo krenuli od hostela Baške Oštarije, preko Terezijane, na prvi vrh Jelarje 1173m, pa preko Sladovačkog brda 1241m na Veliki Sadikovac 1286m i manji vrh istoga. Povratak preko Takalice kružno nazad do hostela. U hostelu naravno obilna nadoknada kalorija taman da uhvatimo zlatni sat na Kubusu. Vrijeme nam je bilo odlično sa umjerenim propuhom na izloženim dionicama

U isto vrijeme jedna grupa naših markacista radila je na uređenju planinarske staze Karlobag – Baške Oštarije čije je otvorenje zakazano za 21.04.2024.g.

Izletu je prisustvovalo 14 planinara a za Osmicu Karlovac izlet je vodio Damir Basara uz pomoć Martine Galović, Josipa Bišćana i Zorana Basare.

ALBUM FOTOGRAFIJA