Velinac, 11.11.2017.

U subotu, 11. studenog 2017. udruga Osmica je za svoje članove i članove HPS-a organizirala izlet na Velinac 965 m. Velinac je kamenita glavica strmih strana koja bdije nad Karlobagom i unatoč razmjerno skromnoj visini pruža izvanredan pogled prema moru.

Krenuli smo iz zaseoka Budaci, do kojeg smo došli automobilom od strane Sušnja, na cesti Baške Oštarije – Karlobag. Po prekrasnom sunčanom danu krenuli smo na stazu. Staza se uspinje cijelim putem. Nešto je strmija prije samog izlaska na kameniti vrh. Uz malo poteškoća stigli smo na vrh za nešto više od sat vremena. Sa vrha se pruža izvanredan pogled na Karlobag i susjedne otoke. Nakon kraćeg zadržavanja krenuli smo natrag. Cilj nam je bio spustiti se u Karlobag. Međutim, odustali smo od namjere jer smo procijenili da ne bismo stigli do dana u Karlobag. Odlučili smo da izvidimo stazu prema Karlobagu budući je to dio našeg planiranog projekta kojeg nastojimo ostvariti u suradnji s Turističkom zajednicom Karlobaga.

U povratku, zadržali smo se na ručku u hostelu na Baškim Oštarijama. U dobrom društvu, uz ukusnu hranu i pokoju pivu vrijeme brzo prolazi. U Karlovac smo se vratili u ranijim večernjim satima.

Za Osmicu Karlovac izlet su organizirali Vitomir Murganić i Mira Valio.

ALBUM FOTOGRAFIJA