Živimo zajedno ali s razlikama

Karlovacki vrtuljak logoKARLOVAČKI VRTULJAK 2015. 

I ove godine Društvo naša djeca Karlovac u suradnji s Upravnim odjelom za društvene djelatnosti Grada Karlovca, Gradskim kazalištem Zorin dom, Gradskom knjižnicom Ivan Goran Kovačić te udrugama i ustanovama koje djeluju u gradu Karlovcu organizira manifestaciju Karlovački vrtuljak koja će se odvijati od 10. svibnja do 17. svibnja 2015. godine.

Moto ovogodišnjeg Vrtuljka je „Živimo zajedno ali s razlikama“. Cilj Vrtuljka je potaknuti i organizirati akcije i aktivnosti s djecom i za djecu kroz različite radionice, igru i zajedničko druženje. Željeli bismo osvijestiti važnost međusobnog poštivanja i tolerancije, bez obzira na različitosti. Osim toga, želja nam je probuditi interes djeci našeg grada za bavljenjem kulturnim sadržajima i kvalitetnim provođenjem slobodnog vremena.

Karlovački vrtuljak sad već tradicionalno otvaramo na Majčin dan ispred Gradskog kazališta Zorin dom 10. svibnja 2015. godine u 10,00 sati. Kroz cijeli tjedan odvijat će se radionice na različitim lokacijama te ostali zanimljivi sadržaji za djecu. Međunarodni dan obitelji obilježit ćemo na Vunskom polju gdje će se sportskim druženjima učenika pridružiti i njihovi roditelji.

Važno je napomenuti da i ove godine svi voditelji radionica rade kao volonteri koje pokreće samo želja da pomognu kvalitetnijem odrastanju djece u našemu gradu.

Osmica Karlovac u programu Karlovačkog vrtuljka sudjeluje organizacijom i provedbom radionice “Na planincah” koju vodi dugogodišnji vodič HPS-a Vitomir Murganić. Cilj radionice je unapređivanje kvalitete života, zaštita okoliša i prirode i održivi razvoj te promicanje sportskih, humanitarnih, socijalnih, kulturnih, odgojno-obrazovnih i znanstvenih disciplina.

Okupljanje sudionika je u subotu, 16.05.2015.g. u Svibanjskoj ulici (desno iza skretanja prema Alstomu-mogućnost parkiranja) do 08,50 sati. U 09,00 sati polazak na stazu Dragojle Jarnević kroz Kozjaču. Kod lovačke kuće Mokrice upoznati ćemo sudionike s planinarskim aktivnostima D. Jarnević (10 do 15 min). Nakon toga nastavljamo stazom prema etno muzeju Sveta Ana na Vučjaku (Kalvarija) uz nekoliko kraćih odmora i pauze za marendu. Kraće izlaganje o potrebi očuvanja okoliša i ponašanje u prirodi (akcent na odlaganje otpada, branje cvijeća i slično). Nakon razgledavanja nastavljamo prema starom gradu „Dubovcu“ gdje će biti radionica iz orijentacije na terenu uz pomoć kompasa i zemljovida te pokazne speleološke i alpinističke tehnike.

Pozivamo Vas da nam se pridružite, podržite aktivnosti koje su pred nama i da se zavrtite s nama na Karlovačkom vrtuljku.